KINESIOLOGIE

kinesiologie-header

De geschiedenis van kinesiologie

Kinesiologie is ontstaan in Amerika in de jaren 60 door de Chiropractor, George Goodheart die experimenteerde met spiertesten om zijn behandeling meer effectiviteit te geven. Hij heeft ontdekt dat een aantal geïsoleerde spieren een relatie hebben met een energiebaan, welke weer een relatie heeft met een orgaan of systeem. Touch for Health is ontwikkeld als zelfhulpmethode, bedoeld om het lichaam in een goede conditie te brengen en te houden.Met behulp van manuele spiertesten worden spierzwaktes en energie blokkades opgespoord en met eenvoudige technieken weer gecorrigeerd. Vanuit de chiropractie wordt er gekeken naar de wervelkolom, als basis voor je gezondheid.

Mijn werkwijze

Kinesiologie maakt het voor cliënten mogelijk op een heel diep niveau contact te maken met hun eigen lijf, en zo inzicht te krijgen in hun eigen klachten, waarop deze samen met de therapeut stapsgewijs gedeblokkeerd of ontstrest worden. Op deze manier kunnen verstoringen die mogelijk in een later stadium tot ziektebeelden zouden leiden opgelost worden zodat de cliënt weer klachtenvrij wordt. Met één of meerdere behandelingen is er bijna altijd iets aan de klacht te doen.

Als je bij mij komt voor een Kinesiologie consult, dan ga ik in eerste instantie in gesprek over de dingen waar je mee zit, en over het doel waar je naar toe wilt. Daarna ga ik aan het werk via spiertesten en laten we jouw lichaam via jouw onbewuste en onderbewuste aan het woord. Jouw lichaam zal precies vertellen wat voor verhaal er onder de klachten ligt, en langs welke weg we dit kunnen deblokkeren.

Het is de bedoeling om je op fysiek, emotioneel, fysiologisch, mentaal en spiritueel niveau weer goed te voelen. Al deze dimensies hangen met elkaar samen, en daarom werk ik in de Kinesiologie steeds met al deze dimensies, zodat je, je weer goed en gezond voelt in lichaam en geest.
Gezondheid en volledige bewustzijn zijn hetzelfde.

De methode

De Kinesiologie methode is heel uitgebreid, en omvat o.a.de volglaste onderdelen:
• Touch For Health: o.a 42 spiertesten, de basisopleiding
• Edu-Kinesiologie: dyslexie problemen, ADD, ADHD.
• Wellness Kinesiologie: emotionele problemen, trauma’
• Voeding: allergieën, intoleranties, candida, ME, burn-out.
• T.A.T: transformeren van meerdere allergieë
• Lichamelijke klachten: lichamelijke pijnen
• Primaire reflexen: Baby reflexen
• Chakra’s: energiecentra
• Join to the Light: Sabotagedrag en conflicten oplossen, je verbinden met je ziel.
• Orthomoleculaire voeding: voedingsleer, vitaminen en mineralen.
• NOT Neurologische Organisatie Technieken.
• NEK: Neuro Energetische Kinesiologie.
• SIPS: Stress Indicator Points System

Ons lichaam

Ons lichaam vertelt ons steeds een verhaal, dat is algemeen beklast, en toch staan we hier niet altijd bij stil. Maar we kennen allemaal wel de uitdrukkingen, “een steen in de maag hebben” en “knikklaste knieën hebben”. Onze buik of onze trilllaste ledematen vertellen ons vaak dat we nerveus zijn. Veel mensen hebben nooit geleerd om naar hun lichaamstaal te luisteren. Zo kunnen problemen zich opstapelen en voelen we ons fysiek of mentaal niet meer oké. In de Kinesiologie gebruiken we geen meetapparatuur. We gebruiken alleen zachte spiertesten ( een soort ‘finetuning’) om te verifiëren of de neuro-energetische circuits wel ingeschakeld zijn. Deze energie circuits hebben een relatie hebben met het zenuwstelsel en met je energiebanen (meridianen). In feite is de Kinesiologie een samenwerking tussen Oost en West, want we gebruiken de energetische kennis uit het Oosten en de moderne wetenschap uit het Westen. We werken met acupressuurpunten op een moderne manier in combinatie met moderne wetenschappen van anatomie, fysiologie en psychologie.