Vedic Art basiscursus.

Vedic Art is een ervaringsgerichte schildermethode waarbij traditioneel kunstonderwijs gecombineerd wordt met de oude Indiase Veda filosofie. De Veda’s zijn de heilige geschriften uit het oude India, waarbij ervan uit wordt gegaan dat de benodigde kennis om te kunnen creëren al in basis in je aanwezig is. Zoals een zaadje al weet hoe het een bloem moet worden. De Vedic Art methode geeft je weer toegang om in contact te komen met de opgeslagen creatieve bron van wijsheid in jezelf.

De Zweedse Curt Källman is de grondlegger van de Vedic Art methode. Hij is opgeleid als kunstschilder aan de Koninklijke Academie voor de Vrije Kunsten in Stockholm maar hij was ook geïnteresseerd in meditatie. En hij zocht naar een mogelijkheid om kunst en meditatie meer met elkaar te verweven zodat de kunst meer vanuit de innerlijke natuur ontstond i.p.v. kunst die vanuit een beeld in de uiterlijke natuur geschapen werd. Hij ging ervan uit dat de kunst dan namelijk een hele andere dimensie kreeg. Curt kreeg de gelegenheid om de Maharishi yogi te ontmoetten, wat een zeer spirituele ervaring voor Curt was. De Maharishi yogi vond dat Curt de uitverkoren persoon was om de geheime Vedische tradities van de creativiteit uit te werken en uit te dragen aan de wereld. Curt is na wat aarzeling hier mee aan de slag gegaan en uiteindelijk heeft hij de Vedic Art methode in de wereld gebracht. Waarbij mensen van over de gehele wereld deze speciale methode kunnen leren en ervaren.
Sinds Curt in 2010 is gestorven wordt de Vedic Art methode door zijn zoon Johannes Callman verder voortgezet.

In de Vedic Art leer je de 17 principes die je meenemen over ‘The River of Art,’ Waarbij je stap voor stap door het creatieve proces heen gaat, en waarbij ieder principe je meer en meer in contact brengt met de kennis die diep in jezelf verborgen ligt. Een reis die je meeneemt vanaf de bron van je creativiteit naar de oneindige zee van creatieve mogelijkheden. Een inspirerende reis voor de ontwikkeling van je creativiteit en tevens voor de ontwikkeling van je bewustzijn en je innerlijke wijsheid.
Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

In een 6-daagse basiscursus krijg je niets op papier aangereikt, je leert de 17 principes van de Vedic Art doordat ze je verteld worden, en als je wil mag je aantekeningen maken. Stap voor stap ga je door het proces van creatie heen, en de principes die je leert zullen zich manifesteren op je doek. Je werkt met acrylverf en verschillende maten schilderdoeken, maar we werken ook met textuur zoals b.v. zand, katoen, kant, glitters, bladeren, stro, koffie enz. Of met dat wat jouw voorkeur is.

En als je wil experimenteren met oliepastels of aquarel of een ander medium mag dat ook maar in basis werken we met acryl omdat je daarmee alle vrijheid in je creativiteit kunt ervaren. Het kan namelijk nooit mislukken. Je kunt het altijd weer veranderen of overschilderen en opnieuw beginnen. Dat geeft een optimale vrijheid om eens ‘out of the box’ te experimenteren met iets dat je anders nooit zou doen.

De cursus is voor iedereen toegankelijk. Ook als je geen schilderervaring hebt zal je ontdekken dat je een creatief proces in jezelf wakker maakt. Ben je echter opgeleid als kunstschilder dan kan de Vedic Art echter ook een hele nieuwe ervaring en dimensie in je werk en in je leven geven.

De introductiedag.

Voor degene die graag eerst een dag kennis maakt met Vedic Art is er de introductiedag.
Een verzorgde dag dag waarin je kennis maakt met Vedic Art. Alle materialen evenals de koffie/thee en lekkers zitten op die dag bij de prijs inbegrepen. Alleen de lunch dien je zelf mee te brengen.
Indien je besluit om na de introductiedag mee te doen met de Vedic Art basiscursus krijg je €25,00 korting op de cursusprijs.

Open atelieravond en/of verdieping.

In de even weken zijn er open atelieravonden waarin je van 19.30-21.30 lekker kan komen schilderen.
Dit kan door een 10 strippenkaart aan te schaffen voor €100,00.
Breng je eigen schilderspullen mee en geniet van de rust en de ruimte om in je eigen flow in beweging te komen.
De data zijn zichtbaar onder het kopje inschrijven/cursus data, en worden vastgelegd op het moment dat je de kaart aanschaft. Mocht je een keertje niet kunnen dan is dat geen probleem, als je je uiterlijk 24 uur van tevoren krijg je 2 x de mogelijkheid om de datum door te schuiven naar de volgende ingeplande open atelier avond. Zo niet dan gaat je strip verloren.

Mocht je twijfelen, dan kun je ook eenmalig een keertje als proef komen voor €15,00. Breng dan wel je eigen spullen mee.
Heb je nog geen materialen aangeschaft dan kun je ook eenmalig als proef komen voor €25,00, en dan krijg je verder alle materialen van mij.

Als je al een Vedic Art of HEJA-Art cursus gevolgd hebt dan kun je de opgedane kennis en bewustwording meenemen in je creatieve proces.

Als inspiratie is het mogelijk om een inzichtkaartje te trekken, en van daaruit te gaan schilderen. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen en lekker te gaan werken op een nieuw doek of om door te werken op één van je bestaande doeken.

Zie Vedic Art vervolgcursus, Vedic Art back to the point verdiepingscursus, cursusdata en overnachtingsmogelijkheden in de rolbalk bovenaan.