NEK: NEURO ENERGETIC KINESIOLOGY

nek-header

De methode

NEK is een methode die stress ‘formatteert’ door gebruik te maken van acupunctuurpunten. Het is te vergelijken met het formatteren, oftewel leegmaken, van de schijf van je fototoestel of computer. De schijf wordt leeggemaakt en terug gebracht tot zijn oorspronkelijke toestand. Zodat je opnieuw blanco kunt beginnen. Zo is het ook bij onszelf.

Hoe het werkt

We zitten als mens vol met ‘schijven’ waar onze stress opgeslagen ligt. Deze schijven kunnen zich bevinden in onze lichamelijke structuren en in al onze systemen. De NEK kinesiologie methode maakt dat opgestapelde stress tot in de diepste en kleinste elementen opgespoord en ‘geformatteerd’ kan worden, door het vasthouden van combinaties van acupunctuurpunten. Heel essentieel daarbij is ook het formateren van de survival emoties van angst, woede en verdriet, die opgeslagen liggen in de neurale emotionele circuits in ons limbische systeem of in de hersenstam. Deze onverwerkte emoties kunnen ervoor zorgen dat we steeds opnieuw in een oud patroon schieten.

Als de ‘schijf’ leeggemaakt wordt, kan de persoon in kwestie weer met een schone lei opnieuw beginnen. Het ‘formatteren’ is geen wondermiddel, maar een geleidelijk proces, waarbij men steeds een diepere laag bereikt. Essentieel voor dit gehele proces is de bewustwording van de persoon en de daadwerkelijke keuze om op een andere manier te denken en te leven.

Doel

Opgestapelde stress beïnvloed ons algeheel gevoel van welbehagen, en onze fysieke kwaliteit van leven.
We maken goede voornemens, we willen ons leven anders vormgeven of anders met onszelf en de omgeving omgaan, zodat we meer vanuit onze kern kunnen leven. Vaak blijft het bij goede voornemens. De stress zorgt ervoor dat het moeilijk is om deze gewoonte patronen te veranderen. Door deze patronen te ‘formatteren’ kan de persoon zich veel meer bewust worden van de eigen patronen die stress veroorzaken.
Bewustwording is niet eenvoudig. We worden geconditioneerd door onze opvoeding, en we zitten gebonden aan onze overtuigingen en gewoontes. Ons ware Zelf dat onder al deze lagen zit, is niet meer vrij maar zit gevangen in herinneringen en overtuigingen. Het vergt moed om uit de ‘veilige’ oude patronen te stappen en nieuwe veranderingen te verwelkomen.